Vlada obećala, pa obmanula građane Srpske?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlada obećala, pa obmanula građane Srpske?!

Građani koji su podigli kredite u švajcarskim francima još se nisu riješili problema koji su dobili zajedno sa kreditom. Pojedincima zbog ne vraćanja kredita prijete deložacije, premijer tvrdi Vlada je riješila problem.

  1. godine dogovor jeste postignut. Tada nije usvojen Prijedlog zakona o konverziji kredita s valutnom klauzulom u švajcarskim francima koji je predložio Klub poslanika SDS-a, ali su dogovor o tome postigli Milorad Dodik i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Hypo Alpe-Adria-Banka.Tada je dogovoreno nekoliko stvari koje su trebale da olakšaju vraćanje kredita.

Međutim, problem nije u potpunosti riješen što pokazuju i najavljene deložacije iz domova građana koji imaju kredit u švajcarskim francima a ne uspijevaju da ga vrate.

Predsjednik Vlade podsjeća da je Vlada svoje uradila.

U opoziciji se ne slažu sa premijerom. Kažu da je moglo biti urađeno mnogo više po uzoru na Srbiju koja je direktno stala iza svojih građana sa kreditima u švajcarskim francima. Davor Šešić podsjeća da je upravo SDS omogućio predstavnicima Udruženja građana koji imaju problem zbog kredita u švajcarcima da se obrate poslanicima.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković napominje da problem mora biti aktuelizovan jer je očigledno da građani i dalje imaju velikih problema.

U Banjaluci je ove sedmice trebalo da bude izvršena deložacija jedne porodice iz kuće zbog duga na osnovu kredita u švajcarskim francima. Deložacija je, ipak, odložena za polovinu naredne godine.

BN

Danas objavljeno

Opet petocifren broj zaraženih, preminule 32 osobe

Vanja A

Ko najavljuje: Nije li kraj? “Omicron nije posljednji soj”

Vanja A

Francuz pokušao da prevesla Atlantik, pronađen mrtav u kabini plovila

Vanja A

Ostavite komentar