9. Oktobra 2019.

Vlada obećala, pa obmanula građane Srpske?!

Big Portal
  1. godine dogovor jeste postignut. Tada nije usvojen Prijedlog zakona o konverziji kredita s valutnom klauzulom u švajcarskim francima koji je predložio Klub poslanika SDS-a, ali su dogovor o tome postigli Milorad Dodik i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Hypo Alpe-Adria-Banka.Tada je dogovoreno nekoliko stvari koje su trebale da olakšaju vraćanje kredita.

Međutim, problem nije u potpunosti riješen što pokazuju i najavljene deložacije iz domova građana koji imaju kredit u švajcarskim francima a ne uspijevaju da ga vrate.

Predsjednik Vlade podsjeća da je Vlada svoje uradila.

U opoziciji se ne slažu sa premijerom. Kažu da je moglo biti urađeno mnogo više po uzoru na Srbiju koja je direktno stala iza svojih građana sa kreditima u švajcarskim francima. Davor Šešić podsjeća da je upravo SDS omogućio predstavnicima Udruženja građana koji imaju problem zbog kredita u švajcarcima da se obrate poslanicima.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković napominje da problem mora biti aktuelizovan jer je očigledno da građani i dalje imaju velikih problema.

U Banjaluci je ove sedmice trebalo da bude izvršena deložacija jedne porodice iz kuće zbog duga na osnovu kredita u švajcarskim francima. Deložacija je, ipak, odložena za polovinu naredne godine.

BN

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare