17. Marta 2021.

Vlada FBiH preko kompanije Medimpeks nabavlja 500.000 ruskih vakcina

Big Portal

Vlada FBiH naložila je Zavodu za javno zdravstvo da sa Medimpekom bez odlaganja potpiše ugovor, a ova firma ima rok od tri radna dana da dostavi 100.000 vakcina Sputnjik.

  • Ugovorom treba definisati da ponuđač garantuje dobro izvršenje posla, da je količina prvog kontigenta najmanje 100.000 vakcina, a rok za njegovu isporuku tri radna dana od dana potpisivanja akreditiva – navodi se u saopštenju iz Vlade FBiH.

U saopštenju se ističe da će ugovorom biti definisano da će se plaćanje vršiti sukcesivno, po isporuci vakcina i dobijanja odobrenja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH za upotrebu vakcine.

Ukupna količina vakcina koje se nabavljaju ugovorom je 500.000, piše u saopštenju.

Zaduženi su federalna ministarstva finansija i zdravstva da odmah preduzmu aktivnosti za preraspodjelu sredstava planiranih u ovogodišnjem budžetu FBiH na Zavod za javno zdravstvo za potrebe nabavke vakcina protiv virusa korona.

Vlada FBiH zadužila je Ad hok tim da nastavi sa radom i sa svim ostalim ponuđačima koji zahtijevaju dodatne rokove za dostavljanje ponuda ili eventualno novim ponuđačima, koji se naknadno pojave nastavi pregovore za nabavku dodatnih količina vakcina.

Sjednici u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu prisustvovali premijer Fadil Novalić, zamjenik premijera Vesko Drljača i ministar kulture i sporta Zora Dujmović, a ostali ministri su u radu sjednice učestvovali putem video-linka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare