4. Februara 2022.

Vlada donijela odluku bez znanja predstavnika MUP-a

Big Portal

Podgoričke Vijesti pišu da je odluka donijeta mimo znanja predstavnika MUP-a, dok RTCG javlja da je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na sjednici Vlade rekao da se “sve ovo radi”, a da on o tome nije informisan.

Tim dokumentom, predviđeno je da se 10 godina boravka smatra pet godina privremenog, plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

Kako navode Vijesti, na tom dokumentu MUP je radio više od godinu dana, ali je povučen nakon protesta opozicije, a prije donošenja Odluke plan je bio da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu razmatra radni MUP-ov dokument, pa tek kada se u Skupštini usvoji zajedničko mišljenje pošalje vladi na usvajanje.

Crnogorska vlada je u aprilu prošle godine, pod pritiskom opozicionih partija i dijela parlamentarne većine i u situaciji podignutih identitetskih tenzija, odlučila da odloži usvajanje Izmjene Odluke o načinu sticanja crnogorskog državljanstva prijemom, navode Vijesti.

Vijesti još navode da su u danu dok se u Skupštini raspravlja o nepovjerenju, ugledni pravnici rekli za taj portal da Krivokapićeva vlada ima ustavni legalitet, ”ali ne i legitimitet za donošenje i usvajanje važnih odluka”.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare