16. Decembra 2020.

Vlada Crne Gore proglasila Mandića i Kneževića za proruske vođe

Big Portal

Dokument je, navodi se, usvojen na jučerašnjoj onlajn sjednici.

U uvodnom dijelu “Informacije o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” govori se, između ostalog, o mogućnosti da političke tenzije utiču na sprovođenje ekonomskih i drugih reformi i na sposobnost Crne Gore da otplati glavnicu i da vrši plaćanje kamate na obveznice.

Navodi se da je ,”politički ambijent značajno promijenjen” nakon što je u oktobru 2016. godine, dan prije parlamentarnih izbora nekoliko osoba “uhapšeno u vezi sa pokušajem državnog udara”.

“Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasjedanja od opozicionih partija. U junu 2017. godine podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice pro-ruskih opozicionih vođa”, navodi se u informaciji.

Konstatuje se da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara, prenio je podgorički portal Radija Antena M pisanje Pobjede.

Navodi se da su unisnom saglanošću na citirani dokument premijer Zdravko Krivokapić i ministri zvanično proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića ,”pro-ruskim opozicionim vođama”.

Sa ovom konstatacijom saglasan je bio i ministar pravde Vladimir Leposavić koji je dva dana ranije najavio da će – ukoliko ih Apelacioni sud pravosnažno osudi – predložiti da nova parlamentarna većina donase zakon o amnestiji dvojice lidera DF.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare