Vlada Crne Gore proglasila Mandića i Kneževića za proruske vođe - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vlada Crne Gore proglasila Mandića i Kneževića za proruske vođe

Lideri Demokratskog fronta, koji je dio parlamentarne većine, Andrija Mandić i Milan Knežević su u zvaničnom dokumentu Vlade Crne Gore označeni kao proruske opozicone vođe, piše podgorička Pobjeda.

Dokument je, navodi se, usvojen na jučerašnjoj onlajn sjednici.

U uvodnom dijelu “Informacije o rezultatima obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini” govori se, između ostalog, o mogućnosti da političke tenzije utiču na sprovođenje ekonomskih i drugih reformi i na sposobnost Crne Gore da otplati glavnicu i da vrši plaćanje kamate na obveznice.

Navodi se da je ,”politički ambijent značajno promijenjen” nakon što je u oktobru 2016. godine, dan prije parlamentarnih izbora nekoliko osoba “uhapšeno u vezi sa pokušajem državnog udara”.

“Ova hapšenja i naknadne optužbe dovele su do bojkota skupštinskih zasjedanja od opozicionih partija. U junu 2017. godine podignuta je optužnica protiv 14 lica, uključujući i dva ruska državljanina i dvojice pro-ruskih opozicionih vođa”, navodi se u informaciji.

Konstatuje se da je Viši sud u Podgorici izrekao presudu u maju 2019. godine u kojom je proglasio krivim 13 osoba za pokušaj državnog udara, prenio je podgorički portal Radija Antena M pisanje Pobjede.

Navodi se da su unisnom saglanošću na citirani dokument premijer Zdravko Krivokapić i ministri zvanično proglasili lidere DF-a Mandića i Kneževića ,”pro-ruskim opozicionim vođama”.

Sa ovom konstatacijom saglasan je bio i ministar pravde Vladimir Leposavić koji je dva dana ranije najavio da će – ukoliko ih Apelacioni sud pravosnažno osudi – predložiti da nova parlamentarna većina donase zakon o amnestiji dvojice lidera DF.

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar