Vlada Austrije podsticala strah od korona virusa? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vlada Austrije podsticala strah od korona virusa?

Austrijska vlada je svjesno podstakla strah od infekcije korona virusom kod stanovništva, proizilazi iz protokola sjednice vlade koji je objavio radio “Oe1“.

Na toj sjednici je kancelar Sebastijan Kurc rekao da bi stanovništvo trebalo da ima strah od infekcije, odnosno smrti članova porodice.

Na sjednici Kriznog štaba Ministarstva zdravlja 12. marta, u Vladi su, pored kancelara, učestvovali vicekancelar, ministri zdravlja i unutrašnjih poslova, kao i eksperti.

Kurc je, prema protokolu sjednice, rekao da je zabrinut zato što ne vidi pravu zabrinutost u stanovništvu.

Na to je virolog Hervig Kolarič rekao da se stanovništvu mora jasno staviti do znanja da se radi o potencijalno smrtnoj bolesti, a ne samo o jednostavnom gripu.

Kao primjer, naveo je epidemiju boginja u Velikoj Britaniji tokom 1990-tih, gdje su vlasti podstakle strah stanovništva.

U protokolu se dalje navodi da je Kurc istakao da ljudi treba da se plaše infekcije ili smrti članova svojih porodica, a da se istovremeno treba uklanjati strah po pitanju snabdjevenosti namirnicama, strujom i slično.

Na izvještaj o protokolu sjednice reagovao je kabinet kancelara iz kojeg je rečeno da je Kurc “samo pokazao razumijevanje za strah za članove porodice“.

Poslije te sednice je Kurc, u svojim obraćanjima javnosti, stalno upozoravao stanovništvo, i to porukama da će uskoro svako znati nekog ko je umro od korona virusa.Kolarič ukazuje da bez drastičnog upozorenje, mere vlade ne bi bile prihvaćene.

(B92)

Danas objavljeno

Većina požara u Turskoj pod kontrolom

M.

Rusija poručila: Znamo, zapad sprema provokacije tokom izbora

M.

Srbija poštuje Dejton. Srbi i Bošnjaci nekada će morati izgraditi bratske odnose

M.

Ostavite komentar