14. Februara 2022.

Vlada Australije priznala: Đoković dobio vizu od ljudi, a ne kompjutera

Big Portal

Sud u Australiji je odlučio da ukine vizu koja je prvobitno odobrena najboljem teniseru sveta, a jedno od “opravdanja” bilo je da je to učinjeno odlukom kompjutera, a ne ljudstva.

Međutim, nove informacije iz Australije ukazuju da nije bilo tako, već da je “ljudska ruka” odobrila vizu Đokoviću.

U tamošnjem Senatu su se čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova zajedno sa sekretarom Mihaelom Peculom suočili sa brojnim pitanjima o ovoj temi.

Jedno od pitanja koje je uputila portparolka za unutrašnje poslove Laburista Kristina Keneli bilo je zbog čega Đoković nije bio na listi za praćenje kretanja, budući da je, kako je rekla: “njegov stav za vakcinaciju dobro poznat”.

Odgovor je bio da to ne bi napravilo nikakvu razliku da je bio na listi za praćenje, ali je priznao da je uslov za to bilo da zvaničnici razmotre test karaktera za podnosioce zahteva.

To znači da je postojala određena komisija koja je to odobrila, a ne da je to učinio kompjuter, odnosno, sistem kako je ranije navedeno.

To, naravno, ne menja mnogo, ali daje novi ugao gledanja na situaciju Novaka Đokovića o kojoj se i dalje priča, iako je Australijan open odavno arhiviran.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare