Vježbe za vjenčanje prilagodite haljini: Iskoraci za kratku, čučnjevi za sirenu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Vježbe za vjenčanje prilagodite haljini: Iskoraci za kratku, čučnjevi za sirenu

AKO je pred vama najvažniji događaj u životu, vaše vjenčanje, sigurno vam je želja zablistati. Planiranje vjenčanja je stresno, a pravilna fitness rutina će vam pomoći da izgledate odlično dok hodate prema oltaru, ali da se i osjećate jednako dobro iznutra.

Vježbe biste, smatraju fitness stručnjaci, trebali prilagoditi modelu haljine. Naime, zavisno o tome pokazujete li haljinom gola leđa, dublji dekolte ili namjeravate obući vjenčanicu sirena kroja, važno je odabrati pravilne vježbe za dio tijela koji ćete istaknuti.

Vjenčanica golih leđa

Kada vježbate, fokusirani ste na dijelove tijela koji se vide poput ruku i stomaka, a leđa često ostanu zanemarena.

Ako ste odabrali haljinu golih leđa, važno je pobrinuti se da ona budu jaka i zategnuta te popraviti držanje. To možete učiniti vježbama kao što su veslanje u pretklonu, povlačenja na lat mašini ili varijacijama zgibova sa šipkom.

Dekoltirana vjenčanica

Ako ste odabrali haljinu koja je otvorena s prednje strane, svi pogledi bit će uprti u vaša ramena, ruke, vrat i prsa. Riječ je o dijelovima tijela koji se inače smatraju problematičnima, a u formu ćete ih dovesti vježbama kao što su povlačenje od bedra do brade, dipsevima ili pregibima s bučicama.

Korzet vjenčanica

Vjenčanica s korzetom naglasiće vaš struk i bokove i tijelo će postignuti oblik pješčanog sata. Za što izazovniju siluetu, važno je osnažiti core i kukove te smanjiti obim struka. U tome vam mogu pomoći vježbe poput sjedeće ruske rotacije, bočni trbušnjaci s bučicama i preskakanje užeta.

Vjenčanica sirena kroja

Ovaj model haljine maksimalno ističe figuru zbog čega je važno poraditi na snazi i odabrati vježbe kojima ćete maksimalno istaknuti svoje atribute, posebno stražnjicu.

Preporuka fitness stručnjaka je raditi čučnjeve, iskorake i most.

Kratka vjenčanica

Zabavna i zavodljiva kratka haljina u prvi će plan staviti vaše noge. Zato je najbolje odabrati iskorake uz skok, bočne iskorake i vježbe za mišiće stražnje strane natkoljenice.

 

Index

Danas objavljeno

Da li povremeni post drugačije djeluje na žene i muškarce?

V.R.

Osnovni recept za palačinke iz 1967. godine

V.R.

Od sada ćemo moći da znamo i ko može da oboli od depresije

V.R.

Ostavite komentar