Vježba za svakog muškarca koji radi u kancelariji - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Vježba za svakog muškarca koji radi u kancelariji

Ovaj pokret ojačava vaš trup i mobiliše vašu kralježnicu. I što je najbolje, kasnije se odlično osjećate. Ako stalno sjedite za računarom vaši mišići i vezivno tkivo u gornjem dijelu tijela s vremenom će ostati u takvoj poziciji. Rezultat takvog sjedilačkog života su pogrbljena leđa, što ne samo da vam…

Ovaj pokret ojačava vaš trup i mobiliše vašu kralježnicu. I što je najbolje, kasnije se odlično osjećate.

Ako stalno sjedite za računarom vaši mišići i vezivno tkivo u gornjem dijelu tijela s vremenom će ostati u takvoj poziciji.

Rezultat takvog sjedilačkog života su pogrbljena leđa, što ne samo da vam daje izgled pećinskog čovjeka, već opterećuje donji dio leđa, oslabljuje trup i loše je za rame, a smanjuje se i pokretljivost prilikom vježbanja.

Ova vježba, klečeća T-rotacija kralježnice, pomaže otkloniti štetu time što mobiliše gornji dio leđa, kaže Men’s Healthov urednik fitnesa B.J. Gaddour.

Iz klečećeg položaja, fokusirajte se na rotaciju gornjeg dijela leđa, torakalni dio kralježnice, koji se proteže od dna prsnog koša do ramena.

Vježba se izvodi svladavajući otpor, pa se aktiviraju i mišići trupa.

Izvedite 5 do 10 ponavljanja na svaku stranu za zagrijavanje ili uključite ovu vježbu u svoju rutinu kao vježbu za trup ili za povećanje mobilnosti, kaže Gaddour.

MH.hr

Danas objavljeno

Jedete previše životinjskih proizvoda i pijete iz plastičnih flaša?

Zeljka

Kremasti tart sa jagodama je poslatica dana

Zeljka

Gorušica, kiselina u želucu i nadutost su prošlost ako u ishranu ubacite ovih pet namirnica

Zeljka

Ostavite komentar