VJETAR AKTIVIRAO VATRU Požar i dalje bjesni u Parku prirode "Blidinje" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

VJETAR AKTIVIRAO VATRU Požar i dalje bjesni u Parku prirode “Blidinje”

Požar na Čvrsnici, u Parku prirode “Blidinje”, koji je zahvatio više od 160 hektara, bukti uprkos naporima ljudstva na terenu, helikoptera iz Republike Srpske i kanadera iz Hrvatske da obuzdaju vatrenu stihiju.

Šef Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona Drago Marinović rekao je da su im značajnu pomoć iz vazduha pružili helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske koji je imao 30 naleta i kanader iz Hrvatske sa 10 naleta, koji su zaustavili širenje vatre, ali ju je vjetar ponovno aktivirao i sad stanje nije ni malo dobro.

On je istakao da se s vatrom trenutno bore brojne vatrogasne ekipe koje su stigle sa šireg područja Hercegovine i naprtnjačama prave požarnu liniju od šume i požarišta da bi spriječili da se vatra spusti prema naseljenom mjestu, a očekuju i pomoć iz vazduha helikoptera Oružanih snaga BiH.

Martinović je rekao da ne znaju koliko će trajati borba sa vatrenom stihijom jer se, prema najavama, ne očekuje ni kiša koja bi mogla da spasi situaciju, prenio je portal Kliks.

Požar na Čvrsnici izbio je u subotu na terenu nepristupačnom ljudima od udara groma. Zbog teškog stanja i ogromne štete za biljni i životinjski svijet opština Posušje juče je proglasila stanje prirodne nesreće.

Srpskainfo.

Danas objavljeno

Zemlja se otvorila i progutala auto

M.

Kubanci na referendumu odobrili gej brakove

M.

Srbija spremila žestok odgovor Briselu

M.

Ostavite komentar