13. Oktobra 2022.

Vjernici upozoreni da most prelaze u manjim grupama

Big Portal

Potvrdila je to za “Nezavisne novine” direktor saobraćaja preduzeća “Euro Petrol Oil” Ivana Tanacković, čija su dva autobusa vozila vjernike iz Zvornika prema manastiru Đunis u Srbiji.

Podjetimo, tokom pauze, dogodila se tragedija, pošto je grupa putnika, zajedno sa mostom, upala u rijeku, usljed čega su, kako prenose srpski mediji, poginule dvije žene.

“To je bilo pokloničko putovanje, za manatir Đunis. Jedna od destinacija na tom putovanju bio je i manastir Preobraženje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, gdje su vozači stali na pauzu, parkirali se. Međutim, ima tu pješački most preko rijeke Morave, koji je problematičan i koji je popustio. Putnici su završili u rijeci, vozači i drugi ljudi su ih spašavali. Sveštenik, koji je organizator putovanja, upozoravao je ljude da idu u manjim grupama. Najradije bismo voljeli da smo poslali lijepe slike sa hodočašća”, navela je Tanackovićeva u izjavi za “Nezavisne novine”.

Prema njenim riječima, u dva autobusa bilo je 114 putnika, s tim što kritičnih momenata nisu svi bili na mostu.

“Na tom mostu ne postoji nikakva zabrana prelaska, nikakva opomena. To je uglavnom slobodna procjena”, navela je Tanackovićeva u izjavi za “Nezavisne novine”.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare