Vitez: Izgorjela fabrika u kojoj je radilo 100 radnika - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Vitez: Izgorjela fabrika u kojoj je radilo 100 radnika

U velikome požaru koji je izbio u četvrtak nedaleko od Viteza potpuno je izgorjela fabrika za obradu drveta, proizvoda od pluta i pletarskih materijala u kojoj je radilo gotovo 100 radnika. Vatra je uništila i dvije porodične kuće i više štala. Jedan vatrogasac je zadobio povrede.

Vatra je izbila popodne u skladišnim prostorijama kompanije ‘Eko trstika’ u mjestu Ljubić kod Viteza, te se brzo proširila na ostatak objekta. Ova kompanija zapošljava stotinjak radnika koji su uglavnom iz toga mjesta. Ni oni nisu mogli zaustaviti vatrenu stihiju koja je progutala objekt i pogone u kojima se izrađuju proizvodi od drveta, pluta te slame i pletarskih materijala.

Uz pogone ove kompanije izgorjele su i dvije kuće, te više štala i pomoćnih objekata. Zbog uskih i zakrčenih ulica vatrogasci su kasnili s intervencijom. U pomoć vatrogascima iz Viteza pristigle su i kolege iz susjednih opština. Povrijeđen je jedan vatrogasac iz Viteza koji je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Prve štete procjenjuju se na više miliona maraka. Požar je stavljen pod kontrolu oko 21:15 sati. Prema informacijama lokalnih medija. lakše povrede zadobila su i dva mještana koja su gasila vatru. Uzrok požara nije poznat.

(Hina)

Danas objavljeno

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Ostavite komentar