16. Septembra 2021.

Visoki zvaničnik tvrdi da je premijer umiješan u ubistvo predsjednika Haitija

Big Portal

Drugi visoki zvaničnik napustio poziciju rekavši da ne može da radi sa premijerom “koji je osumnjičen da je umiješan u ubistvo predsjednika Žovenela Moiza.”

Anri je zamijenio ministra pravde Rokfelera Vinsenta ministrom policije Lustom Kvitelom, koji će voditi oba resora, prema saopštenju zvaničnog lista vlade, prenio je Rojters.

Ostavka generalnog sekretara vlade Renalda Luberisa, koji je bio deo vlasti više od četiri godine, došla je nakon što su se pojavili dokazi koji navodno povezuju Anrija sa bivšim članom ministarstva pravde za koga istražitelji kažu da je jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo Moiza.

Tužilaštvo navodi da telefonski snimci pokazuju da su njih dvojica dva puta razgovarali 7. jula nekoliko sati prije nego što je Moiz ubijen u svojoj rezidenciji. Anri je negirao bilo kakvu povezasnost sa ubistvom. Dosad je više od 40 ljudi, uključujući i 18 Kolumbijaca, pritvoreno zbog sumnje za umiješanost u ubistvo bivšeg predsjednika, a napravljen je mali pomak u rješavanju misterije.

Nekoliko sudija se povuklo iz javnosti nakon što su rekli da su dobili prijetnje smrću, dok je glavni sudija kojem je dodijeljen slučaj, izuzeo sebe sa suđenja. Moiz je imenovao Andrija za premijera, samo nekoliko dana prije nego što je ubijen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare