SASTOJCI:
- 130 g mljevenog keksa
- 40 g margarina
- 200 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 80 g šlag kreme
- 160 ml hladnog mlijeka
- 300 g višanja
- 100 g šećera
- 150 ml vode
- 20 g gustina
- 2 kašike soka od limuna
PRIPREMA:
Istopite margarin i sjedinite s mljevenim keksom i smjesu rasporedite na dno čaša (količina sastojaka dovoljna je za osam čaša). U šerpu sipajte mlijeko i dodajte šlag krem.
Mikserom umutite pa dodajte krem sir, šećer u prahu i kašiku soka od limuna, te umutite da se smjesa ujednači. Rasporedite u čaše preko keksa. U drugu šerpu sipajte očišćene višnje i šećer.
Prelijte sa 80 ml vode i stavite da se kuva pet minuta. Nakon toga dodajte gustin koji ste prethodno pomiješali sa 70 ml vode. Kuvajte još 2-3 minuta. Dodajte kašiku soka od limuna i ostavite da se ohladi, pa sipajte u čaše preko krem sira.
Ohladite sat-dva pa poslužite.
Nezavisne.