21. Septembra 2022.

Vision GT je dizajnerska studija kakvu ne biste očekivali od Škode

Big Portal

Dizajnersko odeljenje čekog proizvođača reinterpretiralo je koncept Škoda 1100 OHC iz 1957. i predstavilo kompjuterski animirani model Vision GT, studiju potpuno električnog trkačkog automobila.

Uz svog prethodnika, koncept je trenutno izložen na izložbi “Dizajn i transformacija”. Izložba koja se održava u Briselu deo je programa podrške češkom predsedavanju Evropskom unijom.

Kompijuterski animirani model Vision GT jedan je od vrhunaca izložbe “Dizajn i transformacija”. Kako bi obeležili češko predsedavanje Evropskom unijom, brojne češke kompanije na ovom događaju predstavljaju proizvode i dizajn od 1990. do 2020. godine.

U stvaranju studije Vision GT, Škoda Design tim pronašao je inspiraciju u konceptu 1100 OHC iz 1957. godine.

Baš kao i 1100 OHC, Vision GT je crveni trkački automobil sa otvorenim krovom. Međutim, dizajniran je kao jednosed, sa vozačem koji sedi u sredini vozila.

Važne informacije projektuju se direktno na vizir vozačeve kacige, slično head-up displeju. Aktivni kokpit sa fleksibilnim sedištem dizajniran je za optimalnu kompenzaciju g-sila.

Spoljašnji izgled Škode Vision GT karakterišu jasne linije i oštre ivice. Dizajn odražava aktuelne trkačke automobile Formule E, što je posebno vidljivo u dvodelnom zadnjem krilu.

Aktivna aerodinamika takođe obezbeđuje optimalne vozne performanse u svakom trenutku. Između dva gornja profila krila svetli u jarko crvenoj boji novi ŠKODA natpis u obliku holograma.

Izložba “Dizajn i transformacija” u Muzeju dizajna u Briselu otvorena je do 8. januara 2023, a neki su eksponati takođe izloženi u Praškoj kući u Briselu do 2. oktobra 2022.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare