Vision GT je dizajnerska studija kakvu ne biste očekivali od Škode - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Vision GT je dizajnerska studija kakvu ne biste očekivali od Škode

Studija koji je razvilo odeljenje Škoda Design inspirisana je Škodom 1100 OHC iz 1957.

Dizajnersko odeljenje čekog proizvođača reinterpretiralo je koncept Škoda 1100 OHC iz 1957. i predstavilo kompjuterski animirani model Vision GT, studiju potpuno električnog trkačkog automobila.

Uz svog prethodnika, koncept je trenutno izložen na izložbi “Dizajn i transformacija”. Izložba koja se održava u Briselu deo je programa podrške češkom predsedavanju Evropskom unijom.

Kompijuterski animirani model Vision GT jedan je od vrhunaca izložbe “Dizajn i transformacija”. Kako bi obeležili češko predsedavanje Evropskom unijom, brojne češke kompanije na ovom događaju predstavljaju proizvode i dizajn od 1990. do 2020. godine.

U stvaranju studije Vision GT, Škoda Design tim pronašao je inspiraciju u konceptu 1100 OHC iz 1957. godine.

Baš kao i 1100 OHC, Vision GT je crveni trkački automobil sa otvorenim krovom. Međutim, dizajniran je kao jednosed, sa vozačem koji sedi u sredini vozila.

Važne informacije projektuju se direktno na vizir vozačeve kacige, slično head-up displeju. Aktivni kokpit sa fleksibilnim sedištem dizajniran je za optimalnu kompenzaciju g-sila.

Spoljašnji izgled Škode Vision GT karakterišu jasne linije i oštre ivice. Dizajn odražava aktuelne trkačke automobile Formule E, što je posebno vidljivo u dvodelnom zadnjem krilu.

Aktivna aerodinamika takođe obezbeđuje optimalne vozne performanse u svakom trenutku. Između dva gornja profila krila svetli u jarko crvenoj boji novi ŠKODA natpis u obliku holograma.

Izložba “Dizajn i transformacija” u Muzeju dizajna u Briselu otvorena je do 8. januara 2023, a neki su eksponati takođe izloženi u Praškoj kući u Briselu do 2. oktobra 2022.

Danas objavljeno

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Iz Indije dolazi električni automobil s cijenom od deset hiljada dolara

V.R.

2023 Mitsubishi ASX

V.R.

Ostavite komentar