Više uhapšenih u Banjaluci osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Više uhapšenih u Banjaluci osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine, pripadnici SIPA, na području Banjaluke uhapsili su više osoba osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

U saopštenju se pojašnjava da su osumnjičeni pod istragom i terete se da su, u svojstvu pripadnika policije i VRS, na području Donjeg Vakufa, u proljeće i ljeto 1992. godine, počinili kazneno djelo zločin protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona BiH.

“Oni se terete da su, učestvovali u nezakonitom zatočenju oko 150 žrtava, civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, nad kojima su počinili mučenje, zlostavljanje, premlaćivanje, nečovječna postupanja, nanošenja tjelesnih i duševnih ozlijeda, što je rezultiralo smrću više osoba, te trajnim i teškim tjelesnim i duševnim ozlijedama kod većeg broja zatočenih osoba”, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo Bih navodi da će osumnjičeni u zakonskom roku, uz poštivanje mjera sigurnosti zbog pandemije kovid 19, biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Danas objavljeno

Ministarstvo zatražilo hitno izjašnjenje Atovića zbog poziva na rat

M.

Steže se obruč oko ubice porodice Đokić: Jake policijske snage u selu gdje su pronađena spaljena tijela

M.

U Sloveniji najveći dnevni broj infekcija Kovid-19 od marta

M.

Ostavite komentar