Više snažnih zemljotresa pogodilo Indoneziju i Filipine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Više snažnih zemljotresa pogodilo Indoneziju i Filipine

Više snažnih podvodnih zemljotresa uzdrmalo je danas zapadnu Indoneziju i područje oko prestonice Filipina, ali nije prijavljena ozbiljna šteta niti je izdato upozorenje na cunami.

Indoneziju je pogodio zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali, na dubini od 16 kilometara, koji je uzdrmao područje na udaljenosti od oko 169 kilometara zapadno od Parijamana, grada u provinciji Zapadna Sumatra, saopštio je američki Geološki zavod, a prenosi agencija AP.

Indonežanska agencija za meteorologiju i geofiziku je saopštila da se zemljotres osetio u mnogim delovima te provincije, ali da nema opasnosti od cunamija.

Još jedan zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je delove regiona Manile i okolnih provincija u zoru, ali nije bilo prijavljene štete ili povređenih, saopštio je Filipinski institut za vulkanologiju i seizmologiju.

NJegov epicentar je bio na oko 110 kilometara zapadno od ostrva Lubang u provinciji Mindoro, koja se nalazi južno od Manile, saopštio je filipinski institut.

Zemljotres se dogodio na dubini od oko 28 kilometara.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Dječak 16 sati zarobljen u bunaru, u toku trka spasilaca sa vremenom

M.

“Plašim se, Rusi kreću…”

M.

Princ, sudija i vojnik iza zavjere u Njemačkoj: Ko je Hajnrih XIII?

M.

Ostavite komentar