Više od trećine punoljetnih građana bira manje štetne proizvode - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Više od trećine punoljetnih građana bira manje štetne proizvode

Više od tri četvrtine punoletnih građana koji su učestvovali u istraživanju agencije Faktor plus izjasnilo se da bira manje štetne proizvode kada je u pitanju ishrana.

Svaki treći ispitanik je odgovorio da koristi alternative pušenju cigareta i isto toliko pribegava tom konceptu prilikom konzumiranja bezalkoholnih pića, navodi se u saopštenju.

U nedavno sprovedenom istraživanju na temu smanjenja štetnosti čak 65 odsto ispitanika je odgovorilo da primenjuje ovaj koncept u svom svakodnevnom životu, kako bi smanjili negativne posledice rizičnog ponašanja.

Na pitanje “Da li znate šta je koncept smanjenja štetnosti”, tek sedam odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno, ali nakon što je anketar definisao o čemu je reč, čak 65 odsto je odgovorilo da metodu poznaje i primenjuje.

Koncept smanjenja štetnosti, inače, podrazumeva pokušaj da se smanje negativni efekti rizičnog ponašanja za osobe koje nisu spremne da se tog ponašanja potpuno odreknu, primera radi – korišćenje krema za sunčanje, konzumiranje hrane bez šećera ili zamena cigareta alternativnim proizvodima.

Rezultati su dobijeni istraživanjem koje je Agencija Faktor Plus sprovela na uzorku od 1.000 punoletnih ispitanika.

Danas objavljeno

Neobični finger food za prste polizati

Vanja A

Sve što niste znali o alopeciji, opadanju kose na koje nisu imuni ni poznati

Vanja A

U čemu je tajna savršenih knedli za supu

Vanja A

Ostavite komentar