26. Augusta 2022.

Više od pola vijeka u Banjaluci: Otvoren “Kočićev zbor”

Big Portal

,,Ukoliko ne budemo njegovali sve ono što je naš kulturni identitet mislim da ćemo biti u velikom problemu”, rekla je Trivićeva.

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke, Mirna Savić Banjac izjavila je da ove godine nagrada za Kočićev zbor biće dodijeljena baš na Manjači, te da od nijednog događaja ne treba praviti nešto što bi imalo elitistički pristup.

,,Možda njegova djela na najbolji način oslikavaju sva dešavanja i danas. Svaki patriota je neustrašiv, ali prezeren i gladan”, istakao je gradonačelnik Banjaluke te pozvao sve da posjete Kočićev zbor.

Gradonačelnik Banjaluke naglasio je da Petar Kočić opisuje najbolje prošlost ovog naroda, ali kako kaže i budućnost.

,,Po prvi put i parking biće besplatan. Ideja je da svi mogu da dođu”, naglasio je Stanivuković.

Mlada pesnikinja, koja dolazi iz zaseoka kod Manjače je za ovu priliku spremila pjesmu u čast Kočića.

Kočićev zbor trajaće od 26.do 28. avgusta. Banjalučani će večeras imati priliku da na Trgu Krajine uživaju u koncertu Bijelog dugmeta, a naredni dan tradicuonalno na Manjači.

Na pitanje novinara gradonačelnik Banjaluke je nazvao Dalibora Petkovića huliganom, te ispričao da je njegov brat imao sinoć incident sa njim.

,,To je najveći huligan koji kao takav ne može da vodi Slaviju. Naravno da sam tu da ću zaštiti svoju porodicu, naš klub Slaviju koji ne funkcioniše godinama. Naša je želja da vratimo staru slavu. Niko nema pravo da prevrće stolove, uzima telefone. Naravno da je u meni proradio inat. Ako je on spreman da napadne porodicu gradonačelnika, šta bi drugima”, ispričao je gradonačelnik Banjaluke.

Dodao je da su sa kamerama RTRS snimali, kao i da vjeruje da je to ciljano urađeno da ne bi dospelo sve u javnost.

,,Nakon što sam ja došao, počeo me da vrijeđa. Rekli su mi da mogu da podnesem prijavu, naravno da hoću”, dodao je gradonačelnik te ponovio da Grad Banjaluka će stati iza kluba Slavija.

Na kraju je nazvao Petkovića huliganima, stokom.

Nakon konferencije za novinare Trivićeva i Stanivuković su položili cvijeće na spomenik Petra Kočića, te je započeo svečani program.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare