9. Februara 2022.

Više od mjesec dana kasnije – Matejev nestanak misterija

Big Portal

Kako saznaje Nova.rs. istragu koče podaci do kojih policija nije uspjela doći zbog tehničkih nedostataka.

Riječ je o podacima vezanima za komunikacije koje je nestali mladić imao, a zbog određenih tehničkih problema policija ne može doći do njih.

Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejeva telefona. Inače, telefon Mateja Periša posljednji put je lociran u blizini Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav.

On je lociran čak dva i po sata nakon što je nestali Splićanin posljednji put viđen, odnosno nakon snimke na kojoj se vidi da se spušta niz stepenice koje vode prema Savi.

Bio u vodi

Upravo je Matejev telefon unio novu zabunu u cijeli slučaj, jer se postavlja pitanje kako je moguće da je aparat odašiljao signal dva i po sata nakon što je mladić posljednji put viđen i pod uvjetom da je bio u vodi.

Pitanje je dodatno otvorila činjenica da je proizvođač aparata istaknuo da je to nemoguće.

O tome je ranije govorio otac nestalog Splićanina, Nenad Periš.

“Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog ostrva, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pokraj „Savanove“ u 1.55? Kako je moguće da mobilni telefon reaguje ako se nalazi u rijeci? Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobitela kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i pol sata”, izjavio je nedavno Periš za hrvatske medije.

Bez rezultata

Ipak, ovo pitanje je i dalje otvoreno.

U potragu za Matejem uključene su snage hrvatske policije, koja intenzivno surađuje sa srbijanskom, a fokus istrage je na pretraživanju rijeke Save.

Tokom potrage korišteni su i sonari. Međutim, ništa nije dalo rezultata.

Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub “Gotik”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare