Više od 100 raketa ide ka Ukrajini - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Rusija pokrenula novi raketni napad na Ukrajinu. Širom zemlje zavijaju sirene i ljudi beže u skloništa. Prijavljen nestanak struje u Moldaviji.

Na društvenim mrežama je navedeno da su lansirana 104 projektila sa 13 borbenih aviona, a upozorava se i na mogući napad s mora, projektilima Kalibar. Očekuje se da rakete pogode mete u Kijevu u 14.15 po lokalnom vremenu.

Da su rakete lansirane potvrdio je portparol vazduhoplovnih snaga Ukrajine Jurij Ihnat. “Rakete su već lansirane”, rekao je on, dok je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak upotio apel građanima: “Nemojte ignorisati upozorenja.”

Za sada nema informacija o eventualnoj šteti ili žrtvama, ali ukrajinski mediji su preneli izjave zvaničnika da su se čule eksplozije u pojedinim oblastima kao i da je PVO reagovala.

Navodno je, kako je preneto na Telegramu, jedan već pogodila Odesu.

Takođe, na društvenim mrežama pojavila se i informacija da je došlo do nestanaka struje u Moldavciji, ali za sada nije jasno da li zbog toga što je pogođen neki dalekovod u UKrajini, ili zbog “zalutalog” projektila. Ihnat je rekao da postoji mogućnost da je ovaj napad ruske vojske usmeren ka iscrpljivanju ukrajinske protivvazdušne odbrane pred nov napad Rusije koji bi se mogao dogoditi kasnije tokom dana i čije bi mete mogli da budu ključni infrastrukturni objekti, preneo je “KIjev independent”

B92.

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar