Više od 10.000 Banjalučana prisustvovalo koncertu Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje - BIGportal.ba
Banja Luka Kultura

Više od 10.000 Banjalučana prisustvovalo koncertu Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje

Spektakularnim koncertom svjetski poznatih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, Banjaluka je sinoć obilježila završetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora i predaju aplikacije za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. Više od 10.000 Banjalučana, prema procjenama Gradske uprave, imalo je jedinstvenu priliku da čuje zajednički nastup dvojice vrhunslih muzičara koje je…

Spektakularnim koncertom svjetski poznatih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, Banjaluka je sinoć obilježila završetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora i predaju aplikacije za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Više od 10.000 Banjalučana, prema procjenama Gradske uprave, imalo je jedinstvenu priliku da čuje zajednički nastup dvojice vrhunslih muzičara koje je pratila Banjalučka filharmonije, te muzičari iz Bihaća i Jajca, gradova partnera na ovom projektu.

Gradonačelnik Igor Radojičić je istakao da je koncert dvojice umjetnika održan pod sloganom „Suprotnosti se privlače“, koji oslikava dva različita žanra kojima se ovi umjetnici bave, ali i slogan pod kojim se Banjaluka kandidovala za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

“Ovaj događaj bio je interesantan i po tome što Milenković i Trkulja prvi put nastupaju zajedno. Kandidatura Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine najveći je poduhvat koji je grad imao u oblasti kulture. Aplikacija je završena, a riječ je o kompleksnom poslu koji je rađen od proljeća 2017. godine. Tako bogata istorija našeg grada nudi nam toliko mnogo suprotnosti koje se privlače i moraju da žive na ovom prostoru”, rekao je Radojičić.

Banski dvor svečano je otvoren 8. novembra 1932. godine, a za njegovu izgradnju zaslužan je prvi ban Vrbaske banovine Svetislav Tisa Milosavljević, za čijeg banovanja su izgrađeni i mnogi drugi reprezentativni objekti u Banjaluci.

Vlada Republike Srpske i Grad Banjaluka obezbijedili su tri miliona maraka za spoljašnje uređenje Banskog dvora – kompletnu stolariju, fasadu, ukrase, te krov. Sanaciju Banskog dvora obavila je beogradska firma “Koto”.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 02.12.2021.godine

Vanja A

Praznici “kucaju na vrata”: Gospodska u Banjaluci poprima čaroban novogodišnji izgled

M.

Savremeni radar lovi brze vozače na području Banjaluke

M.

Ostavite komentar