5. Marta 2020.

“Više nema nazad”: Poslato 1.000 specijalaca

Big Portal

“Samo iz Edirne u Grčku prešlo je 139.070 izbeglica. Grčka je pokušala da vrati 4.800 izbeglica u Tursku. Kako bi sprečili da se izbeglice vrate u Tursku, na granicu je stiglo oko 1.000 specijalaca. U sukobima na granici povređeno je 164 izbeglice. One se sada nalaze u bolnicama”, rekao je Sojlu, javlja televizija NTV.

Po njegovim rečima, vesti grčkih vlasti i medija o broju izbeglica koje su stigle iz Turske u Grčku nisu tačne, prenosi Sputnjik.

Turska je nakon pogoršanja situacije u Idlibu saopštila da više neće obuzdavati tokove migranata i izbeglica i otkrila svoje granice sa EU, nakon čega je ka Grčkoj krenulo na hiljade migranata.

Nemačka ne želi da primi migrante iz Grčke
Bundestag je velikom većinom glasova poslanika odbacio zahtev stranke Zeleni za prihvatanje 5.000 izbeglica iz osetljivih grupa sa grčkih ostrva, prenosi nemački Bild.

Za zahtev Zelenih da se iz prenaseljenih smeštaja na grčkim ostrvima u Nemačku prebaci 5.000 izbeglica, pri čemu bi se najpre radilo o maloletnicima bez pratnje, trudnicama ili ženama koje putuju same, glasalo je 117 poslanika, a 495 je bilo protiv.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare