Više gledalaca od kapaciteta stadiona? FIFA ekspresno rešila "problem" - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Više gledalaca od kapaciteta stadiona? FIFA ekspresno rešila “problem”

Pred kraj utakmice objavljuje se broj navijača prema kojem su stadioni redovino rasprodati, iako je na gotovo svakoj utakmici do sad bilo praznih sedaišta na tribinama. Na nekim utakmicama, poput one između Senegala i Holandije, stadion je bio poluprazan, ali ni to nije bio najveći problem. Organizatori su bili na…

Pred kraj utakmice objavljuje se broj navijača prema kojem su stadioni redovino rasprodati, iako je na gotovo svakoj utakmici do sad bilo praznih sedaišta na tribinama.

Na nekim utakmicama, poput one između Senegala i Holandije, stadion je bio poluprazan, ali ni to nije bio najveći problem.

Organizatori su bili na udaru kritika jer su redovno objavljivali broj gledalaca na stadionu koji je bio veći od službenog kapaciteta stadiona.

Tako je na utakmici između Argentine i Saudijske Arabije navodno bilo više od 88.000 navijača iako je kapacitet stadiona Lusail 80.000 gledalaca.

Na otvaranju SP-a između Katara i Ekvadora službeno je bilo 67.732 ljudi, a kapacitet Al Bajta je 60.000. A kamere su stalno snimale poluprazne tribine.

FIFA je bila zatrpana medijskim upitima iz čitavog sveta o tome kako je moguće da se objavljuju takvi podaci, a krovna svetska federacija je jednim potezom na njih odgovorila.

Sa službene stranice SP-a uklonila je “stare” podatke o kapacitetu stadiona i onda objavila nove koji odgovaraju podacima o navodnom broju gledalaca na njima.

Danas objavljeno

“GOAT je onaj ko ima najviše slemova”

Vanja A

Partizan osam koraka iza Zvezde

Vanja A

Sjajni Rajković zaustavio Real! Barsa slavi Srbina

Vanja A

Ostavite komentar