Visa i Mastercard preispituju svoju podršku Facebook projektu Libra - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Visa i Mastercard preispituju svoju podršku Facebook projektu Libra

Prošlo je nekoliko mjeseci od kako je Facebook zvanično objavio planove za svoju Libra kriptovalutu sa podrškom nekih velikih imena, uključujući Visa i Mastercard.

Od tada smo malo toga čuli o njoj, osim povećanja nadzora regulatornih organa, bankara i političara širom sveta, dok su ti partneri uglavnom ćutali.

Wall Street Journal izveštava da su rukovodioci neimenovanih partnerskih kompanija odbili javno da podrže Libru, uprkos zahtevima Facebook-a da to urade. Na osnovu anonimnih izvora tvrdi se da Visa, Mastercard i drugi sada potpuno preispituju svoje učešće i podršku projektu. Rukovodioci Libra Association-a, pristalice kriptovalute, pozvani su na sastanak u Vašingtonu, izvestio je WSJ, tako da ćemo verovatno uskoro saznati da li će se razdvojiti ili nastaviti udruženi.

David Marcus iz Facebook-a odgovorio je na WSJ članak na Twitteru, rekavši „Da bi Libra uspela, potrebni su joj posvećeni članovi, i dok ja nemam saznanja o određenim organizacijama koje planiraju da se povuku, posvećenost misiji je važnija od bilo čega drugog.“

„Mogu vam reći da veoma mirno i samouvereno prolazimo kroz sve aspekte koje je Libra postavila dovodeći u prvi plan razgovore o vrednosti digitalnih valuta“, dodao je Marcus.

Izvor: Reuters

Danas objavljeno

Ključni čovek Twittera podnio ostavku

Vanja A

Igraju “Squid Game” u stvarnom životu – s dvije bitne razlike

Vanja A

Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

Vanja A

Ostavite komentar