Virusom korona zaraženo pet medicinskih sestara i jedan doktor na UKC-u RS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Virusom korona zaraženo pet medicinskih sestara i jedan doktor na UKC-u RS

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 455 uzoraka, a prisustvo virusa korona potvrđeno je kod još 49 osoba Republici Srpskoj.

Prisustvo novog virusa korona potvrđeno je kod pet medicinskih sestara i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Testirano je i još 96 zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i ovi nalazi su negativni.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 30 zdravstvenih radnika iz zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj čiji nalazi su negativni.

Novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika i 13 korisnika u domu za starija lica u Derventi, gdje će se sprovesti sve predviđene epidemiološke mjere uključujući testiranja svih zaposlenih i korisnika. U skladu sa procedurom, ovi štićenici su hospitalizovani u Bolnici u Doboju.

Novi virus korona potvrđen je i kod jedne korisnice doma za starija lica u Kneževu, gdje su ranije potvrđeni slučajevi novog virusa korona. Testirano je i još osam osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Doboja, Dervente i Prnjavora i ovi nalazi su negativni.

Takođe, testirane su ukupno 34 osobe iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju uključujući i osoblje i ti nalazi su takođe negativni. Testirano je i 16 inspektora i ovi nalazi su takođe negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen je 891 slučaj virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 37 osoba, a oporavila se 381 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 13.778 osoba.

NN

Danas objavljeno

Sarkozi negira krivicu

M.

U pucnjavi u Čikagu najmanje četvoro mrtvih

M.

Milanović: Bez Srbije i Hrvatske nema promjene Dejtonskog sporazuma

M.

1 Komentar

mirjana 2 Maja, 2020 at 10:50 am

Bahatost vlasti daje rezultate.
Djajic i ostali podrepasi nisu u stanju da organizuju rad UKC, a kamalo li da cijelu zemlju drze pod kontrolom.

Odgovori

Ostavite komentar