Virus ušao u starački dom u Priboju, zaraženo 28 korisnika - BIGportal.ba
Region Vijesti

Virus ušao u starački dom u Priboju, zaraženo 28 korisnika

Korona virus ušao je u privatni starački dom “Terca eta” u Priboju gdje je zaraženo 28 korisnika ove ustanove, potvrđeno je u pribojskoj bolnici i u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

Svi pacijenti imaju ili tešku ili srednje tešku kliničku sliku i 24 njih je do sada iz Priboja prebačeno na infektivno odeljenje Opšte bolnice Užice. U pribojskoj bolnici uz četiri oboljela nalaze se i četiri korisnika staračkog doma koji čekaju rezultate testiranja. Preostalih 11 od ukupno 43 korisnika bila su negativna na testiranju.

–Većina pacijenata ima obostranu upalu pluća i smanjenu saturaciju, a dio njih zahtijeva kiseoničku potporu. Problem je što se radi o starim, slabo pokretnim, a u nekim slučajevima i dementnim osoba – rečeno nam je u Opštoj bolnici Priboj.

Kako je korona virus ušao u starački dom za sada nije poznato. Od marta svi korisnici su bili u karantinu, sve do prošlog ponedjeljka od kada su dozvoljene posjete. Prvi pacijenti sa simptomima korona virusa prebačeni su u užičku bolnicu prošlog vikenda, prije nego što su dozvoljene posjete.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da je danas potvrđeno 27 novih slučajeva korona virusa u Zlatiborskom okrugu i da su svi ih Priboja. Ispostavilo da se da se radi o korisnicima staračkog doma u ovoj opštini. Načelnik štaba za vanredne situacije u Priboju Boris Mrdović rekao je za Blic da prethodnih šest dana u ovoj opštini nije bilo zaraženih korona virusom.

–Jedanaest korisnika doma je negativno, ali njihovo stanje se budno prati. O svemu smo upoznali nadležne državne službe i preuzeli sve mjere u cilju daljeg sprječavanja širenja korona virusa. Šta je u stalnom zasjedanju i situacija se prati – rekao je Mrdović, piše Blic.

U domu za stare “Terca eta” nisu htjeli da komentarišu slučaj oboljevanja njihov korisnika.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Autor: Srpskainfo

Danas objavljeno

U Splitu eksplodirao i izgorio automobil

M.

Otkazao sastanak: Sebastijan Kurc je bolestan!

M.

Prištinski autobus sletio kod Slavonskog Broda – desetoro mrtvih, mnogo povrijeđenih

M.

Ostavite komentar