2. Aprila 2020.

Virus me ubijedio da pobjegnem u brda: Nikola Pejaković objavio “Meksikanca”

Big Portal

MULTIMEDIJALNI umetnik Nikola Pejaković Kolja objavio je pesmu “Meksikanac”, njegov prvi studijski rad posle albuma “Četiri prsta”. Ujedno je predstavio i video koji, adekvatno trenutnoj situaciji, prikazuje Kolju kako izvodi numeru u kućnim uslovima, uz gitaru i usnu harmoniku. Pejaković je autor muzike i teksta, a aranžmanom i produkcijom pozabavio se njegov dugogodišnji saradnik Voja Aralica. Kompozicija je snimljena tokom februara i marta u Beogradu. Govoreći o inspiraciji za “Meksikanca”, Kolja kaže:

– Kao i obično, sanjam o tome da odem sa porodicom na selo. Ništa novo kod mene, znači, osim što me je ova korona učvrstila u ideji da ću da bežim u brda. Ne iz straha, već zato što mi je preko glave svega – i ove civilizacije, i kapitala, i demokratije, i medija, i svega ostalog. Verujem da je to osećaj koji se javlja kod većine ljudi.

Prema njegovim rečima, iza snimanja “Meksikanca” u ovom trenutku nema “neke specijalne strategije”, već je, nakon što je pesma bila gotova, odlučeno da se ne čeka na novi album i “neka bolja vremena”, jer “ovo je najbolje vreme za ovu pesmu”. Nikola dodaje da video, snimljen u stanu, telefonom, nije spot, već “mali podstrek ljudima da izdrže kućnu izolaciju, jer, u suštini, ništa nam bitno ne fali, osim pameti”.

Koljinog “Meksikanca” mnogi bi mogli da shvate kao svojevrsnu posvetu “jugomeksikancima”, jedinstvenom muzičkom žanru pedesetih i šezdesetih godina 20. veka, čiji su najpopularniji izvođači bili Nikola Karović, Slavko Perović, Predrag Cune Gojković, Diego Varagić…

– Sećam se toga dobro – veli Kolja. – Bilo je nekog šarma u tome, neke radosne tuge u tim pesmama.

Izvor. novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare