13. Marta 2020.

Virus korona ZAUSTAVIO PREVOZNIKE iz BiH u Sloveniji, moguće da će završiti u KARANTINU

Big Portal

Nikola Grbić iz Udruženja prevoznika za međunarodni i unutrašnji saobraćaj Republike Srpske izjavio je da se prevoznici, zajedno sa prevoznicima iz drugih zemalja, nalaze u kolonama.

– Tranzit preko Hrvatske i Slovenije ne koriste samo naši prevoznici, već i prevoznici iz Srbije, Turske, Bugarske i drugih zemalja. Neki su u karantinu, neki u kolonama gdje je jako neuslovno. Nije isključeno da će svi završiti u karantinu – rekao je Grbić.

Navodi kako će Slovenija uvesti represivne mjere i zatvoriti granicu sa Italijom, što će prevoznicima i privrednicima otežati ionako tešku situaciju, prenosi Klix.

– Prijevoznici neće moći da uđu u narednih 14 dana u Italiju ili bilo koju drugu zemlju Evropske unije. Kako stoje stvari, mislim da će na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Slovenijom ostajati u karantinu 14 dana – upozorio je Grbić.
Dodao je kako će vozači, i kada dođu u Bosnu i Hercegovinu, morati biti 14 dana u samoizolaciji.

– Austrija je uvela dodatne provjere, ali dozvoljavaju prolazak. Sve su prilike da će Slovenija i Hrvatska totalno zatvoriti granice i onda je to ozbiljan problem. Dovest će to bh. privredu u pitanje – ocijenio je Grbić.

Smatra kako bi nadležne institucije u Bosni i Hercegovine trebale sve da urade kako bi se dozvolio protok robe sa Hrvatskom i Slovenijom

– Prijete nam ogromni gubici kada je riječ o toj privrednoj grani. Ako ne bude pomoći institucija ova grana će pasti na koljena – zaključio je Grbić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare