Virus korona u institucijama BiH: Zaražena tri radnika - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Virus korona u institucijama BiH: Zaražena tri radnika

Tri radnika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine pozitivna su na korona virus i svi su na bolničkom liječenju, potvrdila je za Sanja Škuletić-Malagić, savjetnica u Kabinetu zamjenika ministra izrazivši nadu da će se njene kolege što prije uspješno izboriti s COVID-19.

Ministarstvo je preduzelo sve raspoložive mjere prevencije počev od informisanja nadležnih u institucijama Bosne i Hercegovine, detaljne dezinfekcije kancelarija, a prisustvo radnika u prostorijama Ministarstva je u prethodnoj sedmici svedeno na minimum upućivanjem na rad od kuće koji se uspješno odvija uz redovnu međusobnu komunikaciju rukovodstva i radnika.

Radnici koji su bili u direktnom kontaktu s zaraženim osobama su se javili nadležnim zavodima za javno zdravstvo, epidemiolozima i svojim ljekarima. Njima su određene mjere zabrane kretanja, odnosno izolacije na kućnim adresama.

– Više kolega je testirano. Jutros smo međusobno razmijenili dobre vijesti o negativnim rezultatima testiranja troje naših kolega, a takvim rezultatima se nadamo i kod kolega koji će tek biti testirani – navela je Škuletić-Malagić koja je takođe pod mjerom kućne izolacije.

(Avaz)

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar