Virus korona u Evropu stigao u decembru? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Virus korona u Evropu stigao u decembru?

Pacijent kojem je dijagnostikovana upala pluća u blizini Pariza, 27. decembra, u stvari je imao korona virus, rekao je njegov ljekar.

Dr Iv Koen rekao je francuskim medijima da je bris, uzet u vrijeme kada je taj pacijent bio bolestan, nedavno testiran, i da je pozitivan na Covid-19, piše BBC.

Pacijent, muškarac pedesetih koji se od tada potpuno oporavio, rekao je da nema pojma gdje je zakačio korona virus jer nije bio ni u jednom zaraženom području.

Ova vijest znači da je virus možda stigao u Francusku i Evropu skoro mjesec dana ranije nego što se mislilo.

Do sada su prva tri slučaja korona virusa u zemlji potvrđena 24. januara. Od toga su dvije zaražene osobe bile u Vuhanu u Kini – gdje je epidemija prvi put otkrivena, a treći je bio član porodice jednog od njih.

Dr Koen, šef urgentnog centra u bolnicama Avisen i Žan Verdije u blizini Pariza, rekao je francuskoj televiziji BFMTV da je nedavno pregledao dosijee pacijenata koji su primljeni sa simptomima gripa u decembru i januaru. Ukupno je testirao brise 14 pacijenata, rekao je.

– Ponovo smo testirali nosne briseve koji su u to vrijeme urađeni u vezi sa drugom dijagnozom, kako bismo pokušali da pronađemo tragove korona virusa. Od 14 pacijenata, jedan je pozitivno testiran. Još dva puta smo ga testirali da se uvjerimo da nema greške. I dva puta, vratio se pozitivno – rekao je on.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Uhapšen Marko Munjiza zbog sumnje da je ucjenjivao direktora IRB-a

M.

Postepena promjena uslova za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Sarajevo je jutros drugi najzagađeniji grad na svijetu

M.

Ostavite komentar