31. Marta 2020.

Virus korona u domu za stare u Zemunu

Big Portal

O tih 19 korisnika prethodnih dana danonoćno je brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.

On ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ove ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, što je za Politiku potvrdila Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra Doma, koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

  • Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živio dan-noć, pomagao korisnicima, dijelio im obroke… Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, s pitanjem da li oni mogu da nam nađu neki stručni kadar, dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i i mlada medicinska sestra – kaže Mitrovićeva.

Ona podsjeća da je virus korona najprije konstatovan kod direktorke ovog doma koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

  • Od tada svi koji smo bili u kontaktu s njom, i osoblje i korisnici, moramo biti u samoizolaciji, najmanje 14, a možda po novim pravilima i 28 dana. To je veliki problem za cijeli naš dom, jer on i dalje mora da radi i u njemu je smješteno 19 korisnika – navodi Mitrovićeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare