Virus korona stigao i u sjedište NATO saveza - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Virus korona stigao i u sjedište NATO saveza

Potvrđeno je da je jedan zaposleni koji radi u NATO-ovom sjedištu u Briselu pozitivan na korona virus COVID-19, saopšteno je danas iz NATO sjedišta u Brriselu.

Član osoblja vratio se s odmora na sjeveru Italije, osjećao se slabo krajem protekle sedmice, a testiran je zbog pojave simptoma nalik groznici.

“Zaposleni je trenutno kod kuće u samoizolaciji. Nekoliko minuta nakon rezultata obaviješteni su svi kolege koji rade neposredno s njim”, navedeno je u saopštenju.

Od prošle sedmice rade od kuće i ta praksa će se nastaviti. Svo osoblje NATO-ovog štaba takođe je obaviješteno o potvrđenom slučaju. NATO kontinuirano prati situaciju i preduzima sve potrebne mjere.

Kako bi se osigurala bezbjednost osoblja i posjetilaca, NATO je već preduzeo preventivne mjere u svom sjedištu, na temelju uputa Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi umanjio rizik od daljeg širenja zaraze.

Te mjere uključuju privremenu obustavu putovanja određenih predstavnika, posticanje zaposlenih na rad od kuće i privremenu obustavu grupnih posjeta NATO štabu u Briselu.

“U kontinuiranom smo kontaktu s belgijskim vlastima. NATO poduzima sveobuhvatne mjere i planove koji osiguravaju kontinuitet naših osnovnih operacija”, saopšteno je sjedišta NATO-a.

(Fena)

Danas objavljeno

Odobreno: Stižu tenkovi

M.

Kremlj: Lažne tvrdnje da je šef CIA Moskvi predložio tajni mirovni plan

M.

Imam iz Kozarca se izvinio za izgovorene riječi

M.

Ostavite komentar