VIRUS KORONA SE ŠIRI U SLOVENIJI Zabilježena tri nova slučaja zaraze - BIGportal.ba
Region Vijesti

VIRUS KORONA SE ŠIRI U SLOVENIJI Zabilježena tri nova slučaja zaraze

U Sloveniji su sinoć zabilježena tri nove osobe koje imaju korona virus, potvrdili su u dnevniku Slovenske televizije infektolozi i predstavnici ministarstva zdravlja i nacionalnog Instituta za javno zdravlje, tako da je broj zaraženih porastao na šest.

Ranije sinoć potvrđena su dva slučaja, a riječ je o paru koji je boravio u Italiji i nije bio u kontaktu s prvim zaraženim u Sloveniji.

Prvi zaraženi u Sloveniji je 60-godišnjak koji je boravio u Maroku, a onda se vratio u Sloveniju preko Italije. Dva njegova suputnika takođe su zaražena virusom korona.
Na pitanje kakvo je sadašnje stanje petoro oboljelih, infektolozi kažu da je stabilno i da pokazuju različite simptome, neki jače ali većina uglavnom blage. Hospitalizirani su, ali ne na odeljenju intenzivne njege, prenosi hrvatski Index.

Ako sljedećih dana bude novih slučajeva zaraženih koji ne pokazuju simptome bolesti, oni će vjerovatno ostati u kućnoj izolaciji.

Kako je izvijestila Slovenska televizija, u međuvremenu je zabilježen i šesti potvrđeni slučaj, a reč je o mlađem muškarcu iz istočnog dijela Slovenije.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Bajden uz suze položio zakletvu i zvanično postao 46. predsjednik Amerike

D

Bajden stigao u Kapitol, sve spremno za inauguraciju

D

I Pens ostavio pismo svojoj nasljednici

D

Ostavite komentar