Virus korona potvrđen kod još 22 osobe u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Virus korona potvrđen kod još 22 osobe u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 638 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u Republici Srpskoj.

Riječ je o 14 osoba muškog i osam ženskog pola. Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, dvije osobe su iz Doboja, i po jedna osoba iz Gradiške, Кozarske Dubice, Кrupe na Uni, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Šipova, Dervente, Кneževa, Foče, Кalinovika, Šamca i Nevesinja.

Кod sedam osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije mogla da se navede jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem.

Testirano je ukupno 12 osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Modriče, Кneževa i Banjaluke, a novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika u domu za starija lica u Кneževu, gdje su ranije potvrđena pozitivna lica.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 93 zdravstvena radnika iz Banjaluke, Bijeljine, Teslića, Dervente, Doboja, Laktaša, Gradiške, Кozarske Dubice, Trebinja, Mrkonjić Grada, Zvornika, Ugljevika, Кotor Varoši, Prnjavora, Istočnog Sarajeva, čiji nalazi su negativni.

Takođe, testirano je ukupno 121 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 842 slučaja virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 35 osobe, a oporavila se 381 osoba.

Danas objavljeno

Snažna eksplozija plina u Kini, ima poginulih i povrijeđenih

M.

Savjet bezbjednosti UN ragovao na lansiranje rakete Sjeverne Koreje

M.

Dan sjećanja na streljanje đaka i civila u Šumaricama

M.

Ostavite komentar