Virus korona je i dalje tu, a biće ga i u oktobru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Virus korona je i dalje tu, a biće ga i u oktobru

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je virus korona i dalje prisutan, da će ga biti i u oktobru, ali da se ne zna kakvog će biti intenziteta i kakva će biti njegova virulentnost u tom periodu.

“Ono što je svakako dobro jeste da broj zaraženih u ovom periodu u Republici Srpskoj nije povećan i nemamo mnogo lica smještenih u bolnice kojima treba bolnička njega. Ako takvu situaciju budemo imali u oktobru, svakako će biti puno podnošljivija”, istakao je Šeranić.

On je naveo da će u oktobru ponovo biti sezonski grip, te dodao da će ova dva respiratorna virusa, koja se prenose na identičan način, predstavljati ozbiljnu prijetnju organizaciji sistema.

“Zbog toga je potrebno da se kao pojedinci i sada pripremimo, ali i da se zdravstveni sistem pripremi za organizaciju i način rada u oktobru, jer će postojati mogućnost određenih restrikcija”, izjavio je Šeranić za hrvatski “Večernji list”, izdanje za BiH.

On je ponovio da mjere za pojedince koje su propisale nadležne institucije u vezi sa virusom korona nisu popustile, te apelovao da se i dalje nose maske u zatvorenom prostoru, vodi računa o broju lica koja se okupljaju, te da se drži socijalna distanca i vrši dezinfekcija prosora.

Danas objavljeno

“Odluka EU će dovesti do porobljavanja susjednih zemalja”

M.

Pucnjava u noćnom klubu; Terorizam: Policija potvrdila

M.

Pucnjava u Oslu, ubijene dvije osobe, ranjeno 14

M.

1 Komentar

Marija 16 Juna, 2020 at 9:57 am

Tako je to kad doktori, pod uticajem bezumne politike, krenu davati ovakve besmislene izjave, nakon sto su mnogo puta ponovili da su dvije sedmice kljucne u borbi protiv epidemije.
Samo u ovakvoj crnoj rupi od drzave sve to moze proci nekaznjeno.

Odgovori

Ostavite komentar