"Virus je u cirkulaciji" Dr Tiodorović apeluje na građane da se i dalje drže mjera protiv korone - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Virus je u cirkulaciji” Dr Tiodorović apeluje na građane da se i dalje drže mjera protiv korone

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović kaže da je virus još u cirkulaciji, i da se situacija može odrediti kao nesigurna. Napominje da postoji opasnost od povećanja broja zaraženih u narednim danima i da će se od utorka ili srede održati nova sednica Kriznog štaba.

Branislav Tiodorović je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da mora da kaže da su nove mjere vrlo teško donosili, da su razmatrali brojeve, bili svjesni lijepog vremena, velikog zamora kod građana, velikog nezadovoljstva kod ugostiteljskih radnika, prenosi Telegraf.

– Virus je još tu, situaciju možemo ocijeniti kao nesigurnu, i moram da kažem da to radimo sa oprezom. Iako rade zatvoreni dijelovi kafića i restorana, moraju se poštovati mjere, ako ne pijete i ne jedete – maska. Ako ste blizu, mora se poštovati odluka o rastojanju od metar i po, dva između korisnika, ne stolova – kaže Tiodorović.

Jedno od pitanja je, kaže, bilo što ne živa muzika.

– Ja razumijem muzičare i apelujem da se vakcinišu, kako bi mogli da se vrate svom pozivu i kako bi mogli da budu zaštićeni. S druge strane, budimo realni, pogledajmo po Beogradu, po drugim gradovima, i u zatvorenom je bilo ljudi. Bolje da kontrolišemo situaciju, a najbolje je da ih kontrolišu vlasnici i rukovodioci restorana i kafića – napominje Tiodorović.

Navodi da postoji opasnost od povećanja broja oboljelih u narednim danima.

– U nekih sedam do 10 dana će biti za praćenje situacije. Kolika je gužva bila na auto-putu “Miloš Veliki”, koliko je ljudi bilo na Zlatiboru ili čak na moru. Moramo biti svesni da mora postojati period nadzora. Ipak se nadam da nećemo imati udar kao poslije Sretenja – ističe epidemiolog.

Već od utorka ili srede će se, napominje, sigurno držati nova sjednica Kriznog štaba.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Steže se obruč oko ubice porodice Đokić: Jake policijske snage u selu gdje su pronađena spaljena tijela

M.

U Sloveniji najveći dnevni broj infekcija Kovid-19 od marta

M.

U Srpskoj 273 novozaraženih, preminula 21 osoba

M.

Ostavite komentar