Virtuelna F1 sezona sa pravim vozačima - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Virtuelna F1 sezona sa pravim vozačima

Kao i većina drugih sportova, i sezona 2020 u Formuli 1 je (za sada) odložena, najkraće do maja. To ipak ne znači da nećete moći da pratite svoje omiljene vozače i timove u Formula 1 takmičenju. Naime, vozači će se od sutra takmičiti u F1 Esports Virtual Grand Prix seriji, upotrebom PC verzije F1 2019 igre. Oni će, zbog sopstvene zdravstvene sigurnosti, voziti sa različitih lokacija.

Prva trka u seriji biće Virtual Bahrain Grand Prix, koja je u pravom ovogodišnjem kalendaru trebala da bude druga trka sezone. Virtuelna trka će biti dugačka 28 krugova, što je polovina prave trke, a prethodiće joj kvalifikaciona sesija za određivanje pozicija na startu trke. Interesantno je što će ova trka moći da se gleda uživo preko F1 YouTube kanala, Twitch-a i Facebook kanala u 3PM po lokalnom vremenu. Ova, i sledeće trke, održavaće se u terminima kada su predviđene da budu stvarne trke Formule 1, sve dok se ne steknu uslovi da vozači izađu na prave staze.

Ipak, ovo neće biti zamena za ovogodišnju F1 sezonu. Trke će se voziti samo zbog zabave i neće se dodeljivati niti računati poeni koji se ovde postignu. Razlog je, između ostalog, što su neki od igrača snalažljiviji i imaju više iskustva sa igrom. Takođe, najavljeno je da će u trkama sva vozila imati identična setovanja i biće smanjena detekcija oštećenja, a vozači koji nisu ranije igrali ovu igru imaće uključen viši nivo pomoći i automatizacije.

Izvor: Engadget/PCPress

Danas objavljeno

YouTube dislajk taster služi samo za ukras?

Zeljka

Ovo će biti najbolji igrači u FIFA 23

Zeljka

Beskompromisne inovacije Huawei P50 Pro telefona

Zeljka

Ostavite komentar