31. Marta 2020.

Vimbldon pred otkazivanjem: Prvi put od Drugog svjetskog rata

Big Portal

Rolan Garos je već odložen za septembar i biće teško naći termin za Vimbldon.

Sezona na travi traje šest nedelja, tokom leta, kada su dani duži pa mogu da se produže mečevi do kasno uveče.

Prema pisanju BBC, velika je verovatnoća da će se Vimbldon otkazati prvi put još od Drugog svetskog rata. To je potvrdio i Džejmi Mari.

Mislim da će im biti teško da pomere turnir iz brojnih razloga, pošto onda morate da se sudarite sa ostalim turnirima. Za sada je i dalje na rasporedu. Čak i to što je duži dan, kako odmiče svaka nedelja, imaćemo manje svetla. Na Vimbldonu se igra do devet ili 10 uveče. Svi čekaju odluku, pošto je to naredni veliki turnir u kalendaru u ovom trenutku“, rekao je Marej za radio BBC 4.

Mislim da će se danas i sutra održati sastanci o planovima. To će nam pružiti uvid o sezoni na travi ali i o sezoni posle toga“, dodao je on.

Marej je rekao da za sada nema planova, već da sedi kod kuće kao i svi drugi.

“Drugačije je. Navikli smo da stalno putujemo, da budemo u različitim gradovima svake nedelje i nekako smo postali institucionalizovani na to. Kada dodje petak ili subota i počnete da igrate za velike nagrade na kraju turnira čak i tada ste psihički spremni da idete na naredni turnir, pošto ste na to programirani”, naveo je on.

Kako saznaje BBC, odluka će biti doneta u narednih 48 sati, a u donošenju iste biće uključeni ATP, WTA i Teniski savez Velike Britanije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare