Vimbldon pred ograničenim brojem navijača - BIGportal.ba
Sport Tenis

Vimbldon pred ograničenim brojem navijača

Organizatori Vimbldona objavili su u četvrtak da će na ovogodišnjem turniru, najverovatnije, biti dozvoljeno prisustvo manjeg broja gledalaca.

Organizatori su naglasili da je osnovni prioritet javno zdravlje i bezbednost gostiju, članova tima, takmičara, osoblja i navijača.

Kako je najavljeno, sa odlukom o broju navijača koji će moći da prate mečeve na Vimbldonu čekaće se što duže kako bi taj broj bio što veći. Ulaznice će se kupovati isključivo preko interneta kako bi se izbegle gužve.

Uslov za učešće na turniru biće da takmičar i članovi njegovog ili njenog tima budu smešteni u nekom od zvaničnih hotela takmičenja.

Već je i ranije bilo najava da će na Vimbldonu moći da bude publike jer Engleska ima sistem po kome vraća stvari u normalno stanje. Od 17. maja biće dozvoljeno prisustvo do 10.000 navijača na fudbalskim stadionima, dok se vlasti nadaju da će od 21. juna taj broj biti značajno uvećan. Iste najave važe i za trku Formule 1 na Silverstonu, snuker Svetski šampionat kao i brojne druge sportske događaje u Engleskoj.

Prošlogodišnji Vimbldon je, iz dobro poznatog razloga, otkazan i to je bilo prvo i jedino otkazivanje čuvenog turnira od Drugog svetskog rata. Ovogodišnji će biti odigran od 28. juna do 11. jula.

SK.

Danas objavljeno

Stanković: Ne bih ništa komentarisao jer smo mi toliko veliki

Zeljka

Mari: Moj cilj je Top 10

Zeljka

Obradović prijavio još jednog centra za ABA ligu

Zeljka

Ostavite komentar