14. Septembra 2019.

Vilijams ostaje uz Mercedes još pet godina

Big Portal

Zamenica direktora tima Kler Vilijams, nije propustila priliku da istakne doprinos Mercedesa, u uspesima svog tima u prošlosti.

„U proteklih šest godina izgradili smo odlično partnerstvo. U početku je sporazum bio osmišljen na sedam godina i drago nam je što možemo da nastavimo saradnju na još pet sezona”, saopštila je Vilijamsova služba za štampu.

Vilijams se prebacio na Mercedesove motore 2014. godine, kada je u Formuli 1 došlo do prelaska na šestocilindrične turbo motore.

U prve dve sezone nove ere, ekipa je bila treća među konstruktorima, potom dva puta peta, da bi se 2018. godine vratili na poslednje mesto.

Izvor: Sportklub.rs

Maks: Uživam u Singapuru, kvalifikacije ključne

Za tačno nedelju 20. septembra, najbrži cirkus na svetu će biti u Singapuru. Pod veštačkim svetlom voziće se trka na uličnoj stazi koja je jedna od najspektakularnijih. Holandski vozač Maks Ferstapen kaže da je nestrpljiv pred tu trku.

Prošle godine je Maks Ferstapen završio kao drugoplasirani trku u Singapuru iza šampiona Luisa Hamlitona. Godinu dana ranije nije završio trku, dok je 2016. i 2015.  imao zapažene rezultate, bio je šesti odnosno osmi.

“Dopada mi se ta trka jer je tako drugačija od ostalih. Veoma je zahtevna, vruće je, naporno je, mnogo se znojiš, ali je jedna od meni omiljenih staza. Mnogo je krivina, miks brzih i sporih krivina a takođe postoje i srednje brze krivine”, rekao je Maks Ferstapen pred trku u Singapuru.

“To je trka na kojoj smo mi bolji u odnosu na druge, kao na primer Spa i Monca. Prošle godine sam bio drugi, a nadam se da ću imati sličan vikend ove sezone. Preticanje je veoma teško ovde tako da će kvalifikacije biti ključne. Tada moraš da budeš na vrhuncu. Jedva čekam jedan normalan vikend,  da ne moram da počinjem sa začelja jer to čini da situacija bude veoma teška. Cilj je da napravimo što više poena i jedva čekam trku”, rekao je mladi Holanđanin.

On je posle pobeda u Austriji i Nemačkoj, kao i drugog mesta u Mađarskoj imao velikih problema u Belgiji i Italiji. Trku na stazi Spa Frankoršamp nije završio zbog udesa na startu, dok u Monci nije vozio kvalifikacije, počeo je sa začelja i završio je osmi.

Izvor: Sportklub

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare