Vilander: Servis je ključ Novakove igre na travi - BIGportal.ba
Sport Tenis

Vilander: Servis je ključ Novakove igre na travi

Mats Vilander, bivši broj jedan svjetskog tenisa, iznenađen je što je podloga na Vimbldonu ove godine tako klizava.

Gledajući mečeve prvog dana, posebno onaj između Novaka Đokovića i Džeka Drejpera, Šveđanin je rekao da ti silni padovi Novaka nisu bili nimalo prijatni.

Očigledno treba biti zabrinut. Obojica su se mnogo klizali i malo sam i zabrinut za budućnost igre na travi. Da li su nam potrebni drugačiji đonovi na patikama? Ne bih znao šta da uradim“, kaže Vilander.

Foto: Profimedia

On je pokušao da objasni zašto je podloga tako vlažna na startu turnira.

Verovatno da to ima veze što je trava još netaknuta. Bilo je igračima vrlo nezgodno, teško da ostanu na nogama i da se ne pokliznu. Tereni za trening su mnogo ishabaniji, igralo se mnogo više na njima. Mislim da sve to ima veze i sa time što je igra sada nešto brža. Igrači imaju sve manje vremena za reakciju i onda sebe guraju do krajnjih granica“, dodao je Mats.

Novak je izgubio početni set, ali Vilander nije sumnjao da će se šampion vratiti u igru u svom stilu.

Ono u čemu su Rodžer, Rafa i Novak tako dobri je da odmah upale u drugom setu. Nebitno im je da li su dobili ili izgubili prvi set. Novak je jednostavno krenuo da servira mnogo bolje. To mi govori da je servis za Đokovića ključan za igru na travi“, zaključio je komentator Eurosporta.

B92sport.

Danas objavljeno

Najteži izazov za Đokovića

Zeljka

Jović pogodio poslije 1.246 dana!

Zeljka

“Protiv Novaka mi je bilo najteže”

Zeljka

Ostavite komentar