5. Jula 2022.

Vilander i Koreča: Male su šanse Sinera protiv Novaka

Big Portal

Sudar trećeg i 13. tenisera sveta izaziva dosta pažnje, Đoković je apsolutni favorit, ali je i Siner protekle nedelje pokazao da je u dobroj formi.

Ipak, Đoković je taj koji će se o svemu pitati, a slično mišljenje ima i stručni komentator Eurosporta, Šveđanin Mats Vilander.

Osvajač sedam grend slem trofeja je skeptičan po pitanju krajnjih izgleda Italijana u ovom susretu.

Nisam tako siguran da Janik ima dovoljno vatrene moći da uznemiri Noleta. Neće mu biti dovoljno da udara jake i ravne udarce i da bude borben. Savetovao bih mu da što više igra servis-volej, ali opet smatram da je Đoković bolji u mnogim aspektima igre“, kaže Mats.

Još jedan komentator Eurosporrta, Španac Aleks Koreča, analizirao je predstojeći duel i savetovao Sinera.

Problem za Sinera u meču sa Novakom je što igra protiv nekog ko ima sličan stil i više iskustva, nekog ko je konstantniji sa servisom. Ipak, Janik mora da igra svoju igru, ali sa varijacijama jer će mu u suprotnom biti vrlo teško“, kaže Aleks.

On je upozorio Sinera na još neke stvari.

Ako Novak uđe u ritam protivnika, može da bude vrlo opasan. Sve je nekako više u Novakovim rukama, ali sam srećan što vidim opšti napredak kod Janika. Igra povremeno servis i volej, izlazi na mrežu, igra dobro i drop šotove. Mislim da bi to trebalo da radi i protiv Novaka i da pritiska drugi servis, da ne dozvoli Novaku da bude komforan na terenu. Videćemo kako će biti, ali smatram da će biti jako teško pobediti Novaka“, zaključio je Koreča.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare