25. Maja 2022.

Vil Smit otkrio da je 14 puta popio opasan psihodelik zbog “duhovnog putovanja”

Big Portal

Emisija je snimana prije dodjele Oskara, tako da nije bilo riječi o incidentu, a Smit je između ostalog ispričao svoje iskustvo s drogama i kako je do njega uopšte došlo.

Leterman je spomenuo anegdotu iz Smitove knjige u kojoj opisuje razgovor s Džejmsom Njutnom Hauardom, koji je radio muziku za film “Ja sam legenda”. U razgovoru je spomenuto, prepričava Leterman, kako je film prvog vikenda prikazivanja zaradio 77 miliona dolara, na šta je Smit odgovorio: “Pitam se šta smo mogli da uradimo da zaradi 80 miliona.”

“U tom trenutku sam počeo da shvatam da je to suptilna bolest. Kad se usmjeriš na materijalni uspjeh, ništa nije dovoljno”, komentarisao je Smit.

“Nisam razgovarao ni sa kim 14 dana. To mi je pomoglo da shvatim kakvo se ludilo odvija u mojoj glavi. Bio sam na vrhu materijalnog bogatstva. Mislim da je priroda čovječanstva da shvati da je materijalni svijet nedovoljan da bi održavao našu sreću”, dodao je.

Smit je rekao da je nemoguće zaštititi porodicu.

“To je iluzija. Sigurnost je iluzija. Moramo da naučimo da živimo sa spoznajom da sve može da nestane u jednoj sekundi. Ako to spoznaš, kako možeš da budeš srećan”, zapitao se Smit.

“Gledao” je kako nestaju novac, kuća i karijera

Na drogiranje ajahuaskom, koju je, kako kaže, probao 14 puta u par godina, podstakla ga je spoznaja da ga ništa izvan sebe samog neće učiniti srećnim, “pa je pošao na duhovno putovanje”. Ispričao je da mu je ajahuasku predložio prijatelj, te da je prije isprobavanja bio uplašen, ali je odradio istraživanje o tom psihodeliku.

“Nije da baš haluciniraš. Obje stvarnosti su sto odsto stvarne. Znaš da sjediš u sobi, znaš u šta gledaš. Nije da nešto dođe umjesto stvarnosti, nego su dva iskustva skroz odvojena. Postoji ono što se događa u tvojoj glavi i ono što se događa u sobi. Ali jednom kad je popiješ, vidiš se na načine na koje se nikad ranije nisi video”, rekao je glumac.

Jedno je iskustvo opisao kao “najpaklenije psihičko iskustvo u životu”.

“Odjednom sam počeo da gledam prizor u kojem sav moj novac nestaje, moja kuća nestaje, a nema ni moje karijere. A ja pokušavam da dohvatim novac i karijeru, ali mi cijeli život propada”, opisao je Smit svoje iskustvo.

“Tada sam čuo glas koji govori: ‘To je jebeni život.’ I čujem Vilov kako vrišti: ‘Tata, pomozi mi. Tata! Zašto nećeš da mi pomogneš?’ A ja joj odgovaram da je ne vidim”, rekao je, dodavši kako ga je u tom trenutku šamanka uhvatila za rame i rekla mu da se opusti.

“U tom trenutku sam samo htio da dođem do Vilov. Prestao sam da brinem i o kući i o karijeri”, ispričao je Smit.

Zaključio je kako ga je to iskustvo naučilo da može da podnese svaki gubitak u životu.

(Telegraf.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare