Vil Smit i Denzel Vošington: Jedan ima više novca, drugi više nagrada - slijedi još jedno nadmetanje - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Vil Smit i Denzel Vošington: Jedan ima više novca, drugi više nagrada – slijedi još jedno nadmetanje

Nakon što se na internetu nedavno povela rasprava o tome ko je bolji glumac – Vil Smit ili Denzel Vošington, njih dvojica se ponovo suočavaju na dodeli Oskara.

Debata između Smitovih i Vošingtonovih fanova toliko je uzela maha, da su novinari pitali čak i Denzela Vošingtona šta misli o tome – na šta je glmac dao šaljiv odgovor: “On ima mnogo više novca od mene”.

Sada će se dva glumca suočiti na dodeli Oskara po drugi put, ali čini se da to nije izazvalo posebnu rekaciju kod publike – ili je debata oko Smita i Vošingtona zamrla, ili ljudi nisu zainteresovani za ceremoniju dodela Oskara.

Podsetimo, Vil Smit je ranije bio nominovan za filmove “Ali” 2002. godine i “The Pursuit of Happyness” 2007. godine, međutim nagradu nije osvojio nijednom. Ove godine je ponovo nominovan za film “The King Richard”. Vašington je, s druge strane, bio nominovan bezbroj puta i dva puta je pobedio.

Glumac je ove godine dobio priznanje za ulogu u “The Tragedy of Macbeth”, a njegova poslednja nominacija bila je 2018. za “Roman J. Israel, Esq.” Takođe je nominovan u kategoriji najboljeg glumca za filmove “Fences”, “Flight”, “Training Day” – za koji je dobio nagradu, “Malcolm X and The Hurricane”. Takođe je bio dva puta nominovan u kategoriji sporednog glumca, pobedivši za ulogu u filmu “Glory”.

Imajući ovo na umu, lako je shvatiti zašto je veliki deo komentatora na internetu u pomenutoj debati odabrao Denzela Vošingtona kao boljeg glumca. Majkl B. Džordan, koji je sa svojim mentorom radio na “A Journal For Jordan”, rekao je da je reditelj “usavršio” glavnog čoveka, pa se čini da naginje ka Vošingtonovom taboru.

Ipak, vredi napomenuti da je Vil Smit veći deo svoje karijere posvetio šoubizisu – neko vreme je rekao da čak pravi strategiju da bude “najveća filmska zvezda na svetu” – dok je Vošington tokom mnogo godina svoj opus obogaćivao projektima kako kritičke prirode tako i populistički orijentisanim. To je možda i suština onoga o čemu se režiser našalio kada su ga pitali o internet debati između njega i Smita, rekavši da Smit ima više novca od njega.

Danas objavljeno

Kijanu Rivs je često žrtvovao karijeru da bi se brinuo o bolesnoj sestri

Vanja A

Mislio da je srednjovjekovna dijamantska burma – omot slatkiša: Prsten prodat na aukciji za nevjerovatnu sumu

Vanja A

Nezaboravna Brijen iz “Igre prestola” se konačo osjeća lijepo pred kamerama

Vanja A

Ostavite komentar