Vikend-vakcina u Beogradu: Kolone vozila na izlazima iz BiH ka Srbiji - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vikend-vakcina u Beogradu: Kolone vozila na izlazima iz BiH ka Srbiji

Od jutros je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima sa Srbijom.

Prema informacijama BIHAMK-a gužve su zabilježene na GP Karakaj (Zvornik) i GP Rača, kao i na prelazima Šepak i Pavlovića most gdje se formiraju duže kolone vozila.

Pojačan saobraćaj prema istočnim graničnim prijelazima i izlazu iz BiH zasigurno se može povezati sa odlaskom državljana BiH na vakcinaciju protiv koronavirusa u glavni grad Srbije.

Tokom subote i nedjelje vakcinisati će se i privrednici iz BiH koji su dobili poziv kolega iz Privredne komore Srbije.

Kao što je već poznato, uslijed nedostatka cjepiva u BiH, brojni bh. građani su odlučili iskoristiti priliku koju nudi susjedna Srbija i besplatno se vakcinisati.

Za prelazak granice potreban je samo važeći bh. pasoš. Dakle Srbija ne traži negativan PCR test za bh. građane prilikom ulaska u ovu zemlju.

NAJČEŠĆA PITANJA
Šta sve trebate znati ako putujete na vakcinaciju u Beograd
Za vakcinaciju nije potrebno nikakvo ljekarsko uvjerenje iz BiH, kao ni uvjerenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumijeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 30 dana bila ozbiljnije bolesna.

Važno je još napomenuti da su u Srbiji na snazi epidemiološke mjere kojima je propisano da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri. Ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafići mogu usluživati isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom, i to do 21 sat.

Klix.ba

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar