17. Augusta 2021.

Vikend u Banja Luci bio “koban” za pijane vozače

Big Portal

Banjalučka policija je tokom proteklog vikenda sankcionisala 205 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Saopštili su u ovo u Policijskoj upravi Banjaluka i dodali da je kontrola izvršena 13./14.8. i 14./15.08.2021. godine u sklopu preventivno – represivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ realizovati regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

3.507 vozača alkotestirano

“Za vrijeme sprovođenja akcije kontrolisana su 3.832 učesnika u saobraćaju i tom prilikom je izvršeno alkotestiranje 3.507 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 205 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja”, kazali su u PU Banjaluka.

Dodali su da je od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 125 vozača je kažnjeno zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 57 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, 11 vozača zbog koncentracije alkohola od 1,51 do 2,00 g/kg i pet vozača zbog koncentracije alkohola preko 2,0 g/kg, a 16 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja.

“Takođe, 13 učesnika u saobraćaju su sankcionisana zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, sedam vozača sankcionisano je zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja sigurnosne sjedalice”, naveli su u PU Banjaluka.

Istakli su da je kontrolom kod jednog vozača utvrđeno da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i 2 vozača su sankcionisana zbog vožnje neregistrovanog vozila.

“Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju”, zaključili su u u PU Banjaluka.

izvor: Banjaluka.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare