Vikend bez restriktivnih mera - broj žrtava u padu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vikend bez restriktivnih mera – broj žrtava u padu

Prvog vikenda nakon popuštanja restriktivnih mera, u Italiji je broj novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19 u padu, kao i dnevni bilans žrtava tog virusa.

Broj oporavljenih od početka krize s koronavirusom premašio je 100.000.

Italija, jedna od najteže pogođenih zemalja virusom kovid-19 koji je u toj zemlji odneo živote više od 30.000 ljudi, od 4. maja izašla je iz dvomesečne blokade postepenim popuštanjem restriktivnih mera.

U regionima Molize, Kalabrija, Sardinija, Dolina Aoste, Umbrija, Furlanija-Julijska Krajina, Trento i Apulija juče nije bilo smrtnih slučajeva od posledica virusa kovid-19.

Od početka popuštanja restriktivnih mera, na ulicama Ðenove, glavnog grada Ligurije, koja je među najteže pogođenim regionima virusom kovid-19, znatno je povećan broj vozila, kao i broj šetača, javlja reporter Tanjuga.

Ipak, građani u Đenovi poštuju pravila o međusobnoj razdaljini i upotrebi zaštitnih maski ne samo u radnjama već i na otvorenom prostoru, a u vozilima su do dve osobe.

Zabrana okupljanja i dalje je na snazi, a u Liguriji je pristup plažama i dalje zabranjen osim za ribolovce.

U Italiji je broj novih slučajeva pozitivnih na virus kovid-19 prema poslednjim podacima u subotu 1.083, što je najmanje od 10. marta, od čega je 502 slučaja u Lombardiji.

Među ostalim italijanskim regionima koji su najteže pogođeni virusom kovid-19 jesu Pijemont, Emilija-Romanja, Veneto, Toskana, Ligurija i Lacio.

Italija, gde su mere opšteg karantina u borbi protiv virusa kovid-19 trajale najduže u Evropi, počela je 4. maja sa popuštanjem restriktivnih mera u okviru dvonedeljne “probne faze” pošto će dalji koraci zavisiti od epidemioloških podataka.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar