Vijetnam dobio dokumenta četiri osobe iz "kamiona smrti" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vijetnam dobio dokumenta četiri osobe iz “kamiona smrti”

Vijetnamska vlada saopštila je danas da je od britanskih vlasti dobila dokumente četvorice ljudi koji su prošle sedmice pronađeni mrtvi u zadnjem dijelu kamiona u Engleskoj, kako bi se utvrdilo da li je neko od njih vijetnamski državljanin.

Dokumenti su predati vijetnamskom ministarstvu javne bezbjednosti i biće korišćeni za pomoć u identifikaciji žrtava, naveo je zamjenik ministra spoljnih poslova Fam Tang Son za sajt VNEkspres.

Nije poznato koja vrsta dokumenata je poslata.

Britanska policija je u početku vjerovala da su žrtve Kinezi, ali je kasnije priznala da se detalji oko tijela pronađenih prošle srijede u jugoistočnoj Engleskoj još otkrivaju. Za sada su 24 vijetnamske porodice prijavile nestale rođake, za koje se plaše da bi mogli da budu među mrtvima.

Vijetnamske vlasti uzele su uzorke kose i druge forenzičke materijale od porodica koje su prijavile nestale osobe, kako bi pomogle u identifikaciji.

Britanska policija saopštila je da su uklonili sva tijela iz kamiona i čekaju rezultate obdukcije. Očekuje se da će identifikacija žrtava biti teška, a zvaničnici su rekli da je uz tijela pronađeno veoma malo dokumenata.

Krijumčari obično uzimaju pasoše svojih putnika kako bi prikrili njihov identitet, dajući im nova dokumenta kada stignu na odredišta.

TANJUG

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar