26. Aprila 2020.

Vijest o pomoći Srbije Italiji u svjetskim medijima

Big Portal

Između ostalih, US news, ali i portal iz San Dijega, radio stanica iz Indijane,… pišu da će u naredna dva dana biti poslata još četiri aviona natovarena opremom, koje će Vlada Srbije, kako kaže predsjednik Aleksandar Vučić, donirati Italiji.

  • Pobijedićemo zajedno, budi hrabra Italijo, Srbija je uz vas – napisao je Vučić na italijanskom na jednoj od kutija sa opremom prije nego što je bila ukrcana u avion, a ta slika je objavljena na portalima.

Mediji prenose i drugi dio Rojtersove vijesti koja se tiče odnosa Srbije i Italije.

Italija je prošle godine bila drugi najveći trgovinski partner Srbije poslije Njemačke, pokazali su podaci biroa za statistiku u januaru. Italijanske kompanije, uključujući Fijat, zapošljavaju više od 20.000 ljudi u Srbiji.

  • Srbija je na putu ka Evropi uvijek imala pomoć Italije – rekao je Vučić primjećujući da je tokom razornih poplava 2014. godine Italija bila jedna od prvih zemalja koja je poslala pomoć.
  • Ovo je naša prilika da vam zahvalimo – rekao je na aerodromu gde je bio i italijanski ambasador Lo Kašo.

Navedeno je i da je Srbija do sada prijavila 7.483 pozitvnh osoba zaraženih koronavirusom i 144 umrla.

U vijesti sa još navodi da je Srbija balkanska država koja njeguje snažne veze sa Kinom i da je iz Pekinga stiglo šest ljekara da pomognu srpskim kolegama tokom pandemije.

Vučić je, kako se dalje navodi, na početku krize zamjerio Evropskoj uniji zbog zabrane izvoza maski u zemlje koje nisu članice EU, uključujući Srbiju.

Navodi se i da su nedavno i zvaničnici EU, uključujući šefa za spoljnu politiku Žozepa Borela, kritikovali Vučića da je hvalio samo Kinu za pomoć, a ne i EU.

Vijest o srpskoj pomoći Italiji prenijeli su i međi u Velikoj Britaniji – Britsh Herald, This is Money, novinska agencija Angole, TV u Indiji – Republicworld.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare