Vidjećete koliko će zemalja povući priznanje Kosova! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vidjećete koliko će zemalja povući priznanje Kosova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su pritisci na Grčku bili očekivani kada je priznanje Kosova u pitanju.

Vučić je rekao da je Grčka naša bratska zemlja i da se nada da ona neće donesti tu lošu odluku.

“Za nas je važno da nema panike za Srbiju nikakve, mi smo znali ovakve stvari. Prvo su uspostavili kancelariju za trgovinske veze kada su nam Albanci uvodili protivpravne takse, a onda smo u petak u pet popodne obavešteni od Grčke da oni dalje unapređuju saradnju sa Kosovom, podižu nivo komunikacija u kanceraiju za kosovske interese. To je za nas bolno, teško, da ne govorim da je nama Grčka draga, bratska zemlja i nadamo se da neće doneti tu odluku”, rekao je Vučić.

“Nema potrebe za panikom jer je to deo velikih pritisaka koje smo mi kao zemlja očekivali. To se radi u isto vreme, dan uoči posete Lajčaka Beogradu, a dve nedelje pred nastavak dijaloga. U slučajnosti ne verujemo”, rekao je Vučić.

Ističe i da niko neće da ispravi Vjosu Osmani o čemu god da priča.

“Potrebno je Srbiju saterati uz zid, ali to nisu samo pritisci oko Kosova nego da bi se zaustavila Srbija u ekonomskom rastu”, naglasio je Vučić.

“Nije niko od nas ovo izmislio, videli smo sve kako se zbiva. EU i Amerika pritiskaju, a njihovo rešenje je međusobno priznanje Kosova. Njima ne smeta kada nas vređaju, a stvaraju kojekakve non-pejpere, pa mene optužuju za to”, kaže Vučić.

“Lajčak mora da sluša šta kažu Berlin i Pariz. Srbija je dobra samo kada sluša i kada je manja i slabija od svih u regionu. Onog trenutka kada Srbija postaje snažnija, to ne odgovara, to mora da se zaustavi jer Srbija postaje hegemon”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je još ranije najavljivao da očekuje snažnije pritiske na Srbiju o kosovskom pitanju, ali i pritiske na druge zemlje.

“Videćete koliko će zemalja povući priznanje. A onda ćete da vidite kako se jedna mala Srbija bori kao “pacov u uglu” kako to kaže jedna britanska doktrina, borićemo se kako znamo”, rekao je Vučić.

(B92)

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

U Srpskoj 13 smrtnih slučајеvа, još 587 osoba zaraženo koronom

M.

Federacija BiH : Preminule 33 osobe, više od 2.500 zaraženih

M.

Ostavite komentar